Thursday, July 26, 2012

[ Alhamdulillah - Syukurku ]

With Allah's love
Assalamualykum my dear


Alhamdulillah, thank you Allah. Siap juga akhirnya latihan ilmiah yang bak kata mereka, dah macam tesis dah. haha. Alhamdulillah. Rasa nak menjerit sekuat hati dalam bilik prof tadi bila prof ungkapkan kata-kata:
"Hah, dah tak da apa dah masalah ni. Kamu dah boleh jilid dan hantar kajian kamu ni."

Weeeeee  
Hahahahaha

Dah hantar ke kedai, tunggu Jumaat ni untuk ambil and submit ke jabatan, insya-Allah. Tak sabar nak peluk latihan ilmiah ku. Weeeee ~

Teringat ungkapan yang keluar dari mulut prof tadi masa she hand me back my project paper:
Saya tengok awak ada talent dalam buat research ni, sambung la master. Rugi kalau tak sambung. Awak boleh sambung kajian awak ni dengan lebih mendalam.

Alhamdulillah. Sebelum ni pun, prof dah banyak kali bagi hint, nak suruh sambung master. Macam-macam alasan bagi kat prof:

- nak rehat dulu la
- nak kerja dulu la
- duit tak ada la

Tapi semua ni prof dapat cantas. Ye la, lawan cakap ngan prof kita pun. hohoho.
Prof punya semangat, sampai dah siap rangkakan kajian untuk master kalau sambung nanti. haha. Semangat kan prof? I like. Kalau betul ada rezeki sambung, and dapat prof as penyelia lagi sekali, memang orite sangat lah. Dah cakap kat prof tadi, nak bawah seliaan prof lagi. Prof senyum and just say, "Insya-Allah kalau saya masih hidup, panjang umur, kerja kat sini. Awak doa-doa la." Insya-Allah prof! Saya nak prof jugak jadi penyelia saya. Sebab antara semua, prof paling terbaek, supporting, cool, segalanya lah. hehe.

Insya-Allah dear, insya-Allah I'll further my study in February, the next semester recruitment. For now, I just wanna have some rest at home, be full time with my parents, and learn to cook. Nanti dah sambung master tak kan nak makan luar jugak tiap-tiap hari kan? Rugi tu. huhuhu.

Actually, right now I can't fall asleep cuz I'm waiting for my friends to reply my message. I had a project in my mind and need my friends advice on it's proposal. Ya Allah, do help me. I really hope the this project will go on and can make a difference to the society. Oh please, please, please, pleeeaassseee..!!!

Okay, dah lapo.. haha
Jom, korek peti ais tengok apa ada boleh masak untuk sahur. *awal gila sahur* hahahaha
So, beta mohon mengundur diri dulu la ye. Adios! ^.^




Can't stop thinking about it
Cleo 
~ Creating Ideas, Developing Words ~

Saturday, July 21, 2012

[ Salam Ramadhan, Salam Perjuangan ]

With Allah's love
Assalamu'alykum my dear


Alhamdulillah, Allah beri kesempatan untuk bertemu Ramadhan tahun ni setelah perginya Rejab dan Sya'ban. Mungkin sebab Allah nak bagi peluang lagi, perbaiki dan tambah amalan yang kurang dalam Ramadhan lepas. Thank you Allah. ^^

http://3.bp.blogspot.com/_RNSbSELKEGo/SoJzqEIeyUI/AAAAAAAAA08/WVOXKON3IEo/s400/ramadhan-karim.jpg 

Tahun lepas, alhamdulillah sambut Ramadhan di rumah sebab praktikal. Tapi tahun ni, sambut Ramadhan sorang-sorang di Bangi. Semuanya kerana latihan ilmiah yang tak siap-siap lagi ni. Padah pentingkan hal lain dari yang satu ni, camni la nasibnya. Padan muka sendiri la kan. Ngaaaa ~

http://2.bp.blogspot.com/_z6tYcaaPTqw/TUDlSTh11QI/AAAAAAAAEK4/EuVy-8R0-Zs/s1600/thesis_cartoon.jpg
Sentap! hahaha
Tak pa lah, sikit ja lagi nak siap ni. Dah half-way chapter 4, tinggal masukkan hujah-hujah sokongan from rujukan, submit. Then chapter 5, abstract semua. InsyaAllah, nak tak nak kena siap jugak before 30 Julai. Sebab dah janji ngan Prof and parents before join MASUM ritu. Stress? Memang tapi tak boleh stress dah sekarang ni. Fokus! Fokus! Itu lebih penting. Hiiaaahh!!

MASUM... Hmm.. Baru ja habis. Hmm.. Kalah teruk gak la, tapi tak boleh nak kata apa, padan ngan muka sendiri jugak yang ni pun. Training tak tara mana, camni la hasil dia. Walaupun orang lain cakap macam-macam nak sedapkan hati ni, tapi tak berkesan sebab diri sendiri tau, kalah sebab satu: silap sendiri masa performing tu, dua: TRAINING TAK CUKUP. End of discussion. Huuaaa!! Sangat tak berbaloi dengan stress yang dapat, wounds yang dapat, terasa hati yang dapat. Tapi... apa pun, alhamdulillah. Allah bagi something else yang lagi special. Rebuild the lost relationships. Memang, dari awal berat hati nak join kejohanan kali ni sebab pikir stress latihan ilmiah tapi bila istikharah, doa semua, jalan ni jugak yang jumpa. Tak pa lah, follow the flow but not to abandon the plan. Niat tak nak amek tau dah apa-apa hal berkaitan hubungan dengan sesapa pun, apa nak jadi, jadilah. Dah tak dak ruang nak pikir tu semua melainkan latihan ilmiah ni. Tapi, tu lah. Yang menetapkan sesuatu bukan kita, Allah yang Maha Berkuasa. Alhamdulillah, thank you Allah. ^^

Golongan veteran wanita ~
Me and my partner
Pasukan Pencak Silat UKM - MASUM 2012
With Cikgu Hafiz - our new coach
Ain, partner ganda SUKEM - KAJAI
Hahaha ~
Abang Man, coach yang dah macam ayah kami. Gonna miss him too :')

 Walaupun tak banyak involve dengan team ni dari awal, still gonna miss them. Payah dah nak jumpa kanak-kanak ni semua lepas ni. Ya Allah, berkatilah hidup mereka, janganlah Kau berpaling dari mereka ya Allah. Aamiin ^^

Bila sebut sal silat ni, teringat Encik Paan. Dah selamat dah dia kat kelantan sekarang. Paan, miss you lah. Harapan ni ada, kalau dapat join next Taming Sari main ganda jugak, hope Paan dapat ajarkan. Kalau ada rezeki la. Insya-Allah.

Farhan Ismail - tolong doakan moga beliau sembuh sepenuhnya ya :)

Okay lah, can't waste more time here. Setakat hilangkan habuk sikit sini, nak pi setelkan latihan ilmiah tu pulak haa.. aigoo aigoo..

Jadinya, untuk yang dah ada di kampung halaman, tahniah, and hargai masa yang terluang selagi mampu. Buat yang senasib, masih diperantauan, tak kisah la short sem ka, praktikal ka, kerja ka, fighting! Jaga keselamatan diri, jaga keselamatan harta benda, jangan lupa calling parents kat kampung kayh. Salam Ramadhan, adios!


 http://www.censerveiium.net/wp-content/uploads/2012/07/106061.gif

*Bagi yang ada di area Bangi, ajak-ajak la I berbuka sesama kayh. kikiki ^.^v




Berjuang habis-habisan, fighting!
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~