Thursday, November 11, 2010

[ One Day (1) ]

 With Allah's love
Assalamu'alykum to my dear


Okay, hari ni memang sedap sangat. Why? Sebab petang tadi Cleo tak duduk saja-saja dalam bilik. Keluar gi jogging ngan Niza and Afiq. Memula, kami relax je dulu. Maybe sebab Afiq tunggu kitorang lambat sangat kot, dia sempat gi beli pisang goreng ngan kopok lekor. Muahaha. Cleo ngan Niza cycling dari kolej ke stadium. Nak jadi cerita, baru kayuh je beskal tu, seluar Cleo dah sangkut. Aigoo......

Habes sudah cacat seluar silat ku. Ades. Huhu. Tak pe lah. Tu satu, lagi satu hal pulak gear beskal tu. Ades. Sungguh, Cleo mengaku nih, tak reti sungguh saya ngan beskal ni. Sudah, cemana pulak nak tukar gear nih? Kayuh tak terasa macam kayuh beskal. Terasa macam rantai beskal putus pun ada. Haha. Adoi.
(Walaupun ni kali kedua tapi kalau dah gear jenis macam-macam.. hadoyai....)

Naseb baek la Niza ajo jugak tadi, kena tekan-tekan kat handle tu. Ades. Dah terhegeh-hegeh kat tengah jalan tu. Haha. Okay, berkayuh la kami pi stadium. Niza motif nye tak nak jog, nak swimming awalnya. Tapi Cleo lah, tak reti berenang, malas lah nak pi berendam lam air klorin tu. Huhu. Sorry kay, Niza.

 Dah, lastly kami sampai la jugak kat stadium. Dapat la hentam dua tiga pisang goreng dari Afiq..haha.. Thanx ye bro =P

Niza ajak pusing naik beskal tu, tapi disebabkan ramai guys tadi kat stadium (ada game bola tadi), I refused. Dan akhirnya, selepas menanti dan menanti, menonton dan menonton, bangun jugak la Cleo pi jogging tadi ngan Afiq. Pusing baru berapa round ja, adoih..... Dah penat wes! Hadoyai.... Ni kalau kena macam yang Niza cerita Along buat tu ka, adoih...... Tamat jugak riwayat Cleo nanti.. haha..

Tapi so far, at least terasa gak la bergerak otot-otot ni, bekerja lebih masa. Ni tidak, membuta ja tak habeh, menung depan laptop every day. Sungguh tak sihat kehidupan tu, okay? (sila jangan tiru aksi ni ye)
Tadi memang berpeluh sakan. Sedap. =)

Lepas jogging, naik atas pulak. Join Niza belajar buah lagi. Yay!! Paling suka part ni, okay? huhu
Actually, Niza rasanya praktis Jurus Tunggal tadi. Tapi Cleo datang menyebok, buat Jurus Wajib. hehe. Terbaek tol. Saja la nak testing kat situ. Ye la, alang-alang Niza ada, baik la amek peluang. Belajar buah yang betul, ye dak? =)

Sangat suka saat itu. Penat? Jangan tanya. Pancit? Lagi lah.....haha..
Tapi? I puas hati, is that clear?
Well,, at least kalau Ganda tak mula lagi training, boleh mula dengan Wajib dulu. Mana la tawu nanti UKM tak cukup team nak hantar, boleh selit-selit. Well, to be true, I keep a vow in me, before my graduation day, at least I hope to hold a gold in my hand. I know, it IS impossible. But, things can change. And I will not let it be the same. Insya-Allah, I'll strive for it. And I hope my father will understands and I hope, really hope that Allah will give me a chance. Amiin......

Well, sebenarnya banyak lagi nak mengomel kat sini tapi mata ni dah mula layu, kuyu. Esok, memang full day to be dedicated to my assignments yang tak siap-siap lagi tuh. Adeh.... Moga ustaz and madam tak reject la...


P/s: Ni ditaip semalam kay.. Tak sempat nak tekan publish dah terlena..hehe..


Dearie Day
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment