Thursday, July 26, 2012

[ Alhamdulillah - Syukurku ]

With Allah's love
Assalamualykum my dear


Alhamdulillah, thank you Allah. Siap juga akhirnya latihan ilmiah yang bak kata mereka, dah macam tesis dah. haha. Alhamdulillah. Rasa nak menjerit sekuat hati dalam bilik prof tadi bila prof ungkapkan kata-kata:
"Hah, dah tak da apa dah masalah ni. Kamu dah boleh jilid dan hantar kajian kamu ni."

Weeeeee  
Hahahahaha

Dah hantar ke kedai, tunggu Jumaat ni untuk ambil and submit ke jabatan, insya-Allah. Tak sabar nak peluk latihan ilmiah ku. Weeeee ~

Teringat ungkapan yang keluar dari mulut prof tadi masa she hand me back my project paper:
Saya tengok awak ada talent dalam buat research ni, sambung la master. Rugi kalau tak sambung. Awak boleh sambung kajian awak ni dengan lebih mendalam.

Alhamdulillah. Sebelum ni pun, prof dah banyak kali bagi hint, nak suruh sambung master. Macam-macam alasan bagi kat prof:

- nak rehat dulu la
- nak kerja dulu la
- duit tak ada la

Tapi semua ni prof dapat cantas. Ye la, lawan cakap ngan prof kita pun. hohoho.
Prof punya semangat, sampai dah siap rangkakan kajian untuk master kalau sambung nanti. haha. Semangat kan prof? I like. Kalau betul ada rezeki sambung, and dapat prof as penyelia lagi sekali, memang orite sangat lah. Dah cakap kat prof tadi, nak bawah seliaan prof lagi. Prof senyum and just say, "Insya-Allah kalau saya masih hidup, panjang umur, kerja kat sini. Awak doa-doa la." Insya-Allah prof! Saya nak prof jugak jadi penyelia saya. Sebab antara semua, prof paling terbaek, supporting, cool, segalanya lah. hehe.

Insya-Allah dear, insya-Allah I'll further my study in February, the next semester recruitment. For now, I just wanna have some rest at home, be full time with my parents, and learn to cook. Nanti dah sambung master tak kan nak makan luar jugak tiap-tiap hari kan? Rugi tu. huhuhu.

Actually, right now I can't fall asleep cuz I'm waiting for my friends to reply my message. I had a project in my mind and need my friends advice on it's proposal. Ya Allah, do help me. I really hope the this project will go on and can make a difference to the society. Oh please, please, please, pleeeaassseee..!!!

Okay, dah lapo.. haha
Jom, korek peti ais tengok apa ada boleh masak untuk sahur. *awal gila sahur* hahahaha
So, beta mohon mengundur diri dulu la ye. Adios! ^.^




Can't stop thinking about it
Cleo 
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment