Saturday, January 1, 2011

[ Sungguh..Benarkah Itu? ]

With Allah's love
Assalamualykum to my dear


Nak tawu? Tadi masa bukak facebook, ayat first yang saye baca is, "Husnuzzan & berlapang dada..." Status kawan sefakulti aka yang paling rapat kat fakulti. Fizikal, komen tanya kat dia kenapa? Mungkin something had happened kat dia. Tapi mental, kenapa ayat ni yg jumpa dulu time-time camni? Tak apalah, nothing kot tu.

Then, perkara kedua yg selalu buat is tengok notification. Alah, banyak game request je, macam selalu. Tapi ada satu yang menarik hati nak tengok. Dia tag satu gambar kat saye. Hmm... Dah lama benar dia menyepi, motif? Gambar ape ni? So klik la kat situ, keluar satu gambar yang berunsurkan dakwah. Oh, poster ni rupanya. Tiba-tiba, muncul hasutan ni, "Kenapa dia tag aku kat sini?" - "Tak apelah, tak salah pun, dia maybe excited kot, so nak share la ngan kamu tu. Say alhamdulillah okay?" - "Alhamdulillah. Still, kenapa dia tag aku? Dia still anggap aku ni macam tu ke? Dari dulu, persepsi dia kat aku memang tak pernah berubah? Biar betul?" - "Haiizz... Kan tadi benda first jumpa dah pesan, husnuzzan, berlapang dadalah. Bukannya salah pun kan?" - "Ye, tak salah pun, mungkin betul dia nak sharing sebab nampak ada jugak dua kawan dia ditag kat gambar tu. Tak pe lah. Apa-apa je lah. Kalau betul dia nak sharing, fine. Time kasih sangat-sangat kat dia walaupun poster tu ku dah tengok berjuta kali tiap kali gi fakulti and pusan tu. Tapi, kalo benar apa yang ada lam hati ni, just nak cakap, saye sungguh-sungguh amat terasa. Kenapa? Sebab dia still macam tu, pemikiran yang sama, persepsi yang sama pada saye sedangkan dari dulu dah dimaklumkan, I still have my stands on this thing, and I will hold to it as long as I can, insya-Allah." - "Hmm... husnuzzan la kay. Tak pasai ja dia kena. Dia dah elok dah tu niat nak kongsi-kongsi." - " . . . . . . . . . "

Adei... Mula-mula tadi nak post entri pasal lain, pasal wak kafe tu tadi tapi terus terbantut, and dah agak terlupa apa yang nak type kat post ni. So, tak pe lah. Lepaskan apa yang menjadi beban sekarang ni, nak tumpu kat TS III, training, ingat buah ganda, and of course, menyiapkan assignment yang dah mula dapat ni. Aigoo...

Tak ape lah, tu je nak bebel kat you malam ni, my dear. Dah jadi cam lain dah ni. Memang nak cakap sal lain, tetiba kapal tukar arah. Taram je lah. Awak dengar je apa-apa pun kan, dear? =P

Banyak, betul banyak tadi dok merangka nak type masuk entri kali ni. Tapi dah jadi macam ni, jadi susah la. Haiizz... tak tau lah apa yang tak betul lagi. Hmm....




Mini Black-out while typing
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment