Friday, August 10, 2012

[ Aura Tiru Mentiru ]

With Allah's love
Assalamu'alykum my dear


How's your Ramadhan, dear? I hope everything just gettin better and better for you. ^^

Well, I shall say, this one is something I still can't get used to even though I've been encountering it for years, since I'm a lil girl I shall say. Being a frontier of something, pemula revolusi, that's me. I don't know how, and why but it did happened a lot in my life. And lately, ntah kenapa selalu menghantui. Mungkin sebab merasakan maut semakin hampir, so teringat balik segala benda yang jadi dalam hidup. Mungkin.

Susah, memang cukup berat burden ni walaupun selalu cuba untuk ... what shall I say? Cuba untuk tak percaya about this thing walaupun Allah dah tunjuk banyak kali. I have the ability untuk tarik other people ikut jejak langkah I. Tak perlu guna percakapan pun, cukup dengan perbuatan ja. That's enough to make other people follow what I start. Seriously, at first people might say, "Whoa!" But then, I'll say, "Gosh!" Sebab ye lah, setiap perkara yang kita buat, kalau orang ikut disebabkan dia nampak kita buat and ikut kita punya pasal, kita dapat saham jugak, kan? Kalau benda tu positif, alhamdulillah, kita dapat pahala tapi kalau negatif, nauzubillah, pikir sendiri. Ya Allah, ampuni dosa-dosa ku.

Tak perlu mention kat sini each of it tapi cukup untuk buat diri sendiri rasa bimbang. All those things, especially zaman sekolah punya hal, teringat balik. Ya Allah, berapa banyak lah agaknya dosa yang ku tanggung.... Kalau revolusi tu terhenti setakat generasi terakhir yang ada sama-sama masa grad dari sekolah tu, tak pa lah. Risau kalau-kalau ada tukang sambung revolusi tu, naya. Ya Allah, naya. Pernah satu masa dulu, dalam team volleyball, kind of popular dengan satu frasa ni, and semua team mates and orang-orang yang selalu turun padang tau I'm the one yang mulakan. Ingat kot frasa tu mati takat bila dah keluar sekolah, tapi rupa-rupanya tak. Junior yang ada masa tu jadi tukang sambung. Bila masuk Tingkatan 6, cikgu mintak jadi coach budak-budak ni, diorang guna frasa tu. Aik?! Terkejut jap. Bila tanya, diorang sendiri dah tak tahu sapa pemula guna frasa tu. Huih! Sampai macam tu sekali frasa tu diguna pakai. Adoi! Kalau macam ni punya kes, kira jugak ka dosa pahala tu? Maaakk =.=

Tu baru satu kes. Yang lain-lain, tak yah kira. Kalau boleh tak maw ingat tapi recently salah satu revolusi tu dibangkitkan semula by one of my school mates. Ayok! Dah lama lupa, lupa langsung about this one. Tak tahulah sama ada revolusi yang ni dapat pahala ka dosa. Tolonglah, please please please turn it to something good. Allah... Kalau this one, impossible sangat untuk tak diteruskan tapi kalau pentadbiran tak bagi, tak jalan jugak revolusi ni. huhuhu. Tak berani nak tanya, lagipun dah tak kenai juniors sekarang. Juniors yang Tingkatan 1 masa kita Tingkatan 5 pun tak kenai. hohoho.

Okay, melalut jauh. Hmm. Dan, aura ni masih kuat sampai sekarang. Ya Allah, mungkin sebab ni la Allah letak kita mengaji kat Pengajian Dakwah & Kepimpinan ni. Mungkin la. Sebab banding dengan kawan-kawan lain, Ya Rabbi. Dari sekolah sampai masuk u, kita memang out kalau nak banding belajaq agama dengan kawan-kawan laen. Cannot go betul. Exam nyawa-nyawa ikan, boleh la nak survive tapi rasa impossible untuk digelar ustazah berbanding kawan-kawan. Diorang? Tak yah cakap, yang amek course lain pun lagi mantap dari kita. Fuuuhhh ~

Allah.. Takut betul bila asek terpikir about this. Seriously, kalo Allah tak bagi belas ehsan Dia, Allah. Tak tau lah nak hapus dosa-dosa tu macam mana nanti. Ya Allah... Takut betul.. Revolusi-revolusi yang baik tak pa, ni risau dengan revolusi yang zaman jahiliyah ni, main taram tak pikiaq pa. Oh God!

Selalu, friends would say: Tak yah pikiaq la orang lain.
Well untuk hampa Ya, memang macam tu but for me, No. I can't. I have to think of the others when I want to do something. Of course sometimes penat jugak, malas jugak, hentam jugak buat kan tapi most of the times, memang kena pikir sebab I have this special gift from Him, and you don't. Sorry to say, tapi cuba nilai balik. Maybe ada, wujud aura ni dalam diri korang cuma tak sekuat my aura. So I have to think of every single move in every single day of my life. Maybe jugak ni penyebab rasa susah nak hidup happy-happy selalu macam orang lain kot. And jugak penyebab muka dah macam orang tua. Erk!! =.=

Ada ke patut student sorang ni tanya, "Teacher, teacher dah ada anak eh? Darjah 6 eh?" OMG! Do I look that old to you? =.=

Sudah! Sudah! (Keluar lagu: Sudah cukup sudah, cukup sampai di sini saja) :p
Adddoooiii!! From one thing to another, habis semua sabit masuk. Haaiiizzz.. Merepek sudah. Dah jom. Dengaq ngaji Quran baguih lagi. Jom. Adios!

Oh and by the way, do pray for my projects. Harap-harap menjadi seperti yang dirancang. Aamiin. =)



 Teringin pop corn, chocolate bar -.-'
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment