Saturday, March 5, 2011

[ Few Days ]

With Allah's love
Assalamu'alykum, my dear


How are you? Long time no see eh. hehe. Come, take your seat and listen up. I have some stories now to tell you. About what had happened in last few days. Shall we? =)

Last week, I've been to a village, Kampung Tanah Gembur, Ledang, Johor. Well, it's a program within my subject that is Da'wah for Non-Muslim. IT's quit an enjoyable program for I didn't have to worry so much because this was the first program I joined as a 'commoner'. hehe.

Well, sangat banyak yang terjadi masa tu. And overall, this program showed me who're my friends out of the classroom. Macam-macam perangai. Adoih. Yang pening, yang straight, yang sengal, semua terserlah bergemerlapan. haha. Kenangan, kenangan.

Sebelum pergi tu, senior-senior banyak cucuk jarum:
Tengok lah, nanti kat sana korang mesti kenal hati budi masing-masing, mesti nanti ada yang bergaduh-gaduh cam kitorang.

Adoi. Memandai je kome ye. Tak de pon. We all, kalau ada yang tak puas hati ke, apa ke, semua cakap. Ada la jugak yang cakap belakang tu, tapi tak de la sampai macam korang. Alhamdulillah. wex. huhu.

Okay lah, tak nak type banyak-banyak. These are some of the photos I got from my friends' camera. (I didn't have my own, so just pandai-pandai la nak hidup. hehe)

1st day arrived.
At Mak Batin's house, ziarah.
This is my keluarga angkat. The tall guy is my abang angkat yang agak berminat dengan Islam.
Moga Allah berikan hidayah, amin.
Azmanira, Me, Mak, Kak Zue, Nazmi, Akmal.
This is my keluarga angkat.
Ni mulanya nak bergambar dengan keluarga angkat and keluarga biras dia, yang jugak salah seorang keluarga angkat kawan-kawan, tapi semua pulak teringin nak join in. haha.
Me and Karamah.
Hari ni hari penutupan, last minit Protokol bagi tau kena buat persembahan sebab ada masalah kat Jamuan. Dengan kalutnya pi bersiap, alih-alih PA DO tu kata tak payah buat persembahan. Aigoo ~
Masa PA tu inform, agak lega sebab risau jugak, sekali tertikam si DO tu, tak pasal kang kita kena masuk penjara. Waa. Tanak lah. Tapi, bila semua kawan-kawan tau tak jadi perform, semua orang cakap benda yang sama:
"Laa, sayangnya. Dah pakai elok-elok, comel-comel tetiba tak perform. Ruginya."
Dah banyak kali sangat yang cakap macam tu, terkesan la jugak kat hati ni. Slightly rasa jugak frust tu sebab tak dapat perform depan VIP and lecturers. Lagipun, masa perform Malam Percikan Seni (the night before), tak semua lecturer ada. Sebab masa gimik tu, Protokol ngan Kesenian nak mula dulu, tak nak tunggu semua VIP datang. Hmm ~

Lupa pulak, ni gambar masa Malam Percikan Seni. Tak dapat yang lain, sebab kawan-kawan tak transfer lagi masuk laptop.

Semua cakap muka masa malam ni sangat garang. hehe.
Azizah Zawawi dan Azizah Najib. =D
Masa ni sangat happy sebab baru lepas terima hadiah daripada mak. Mak bagi kain batik warna merah. Cantik ~
Ntah bila diorang snap ni. Tengah gelakkan Abang Din (jurukamera fakulti).
To Abang Din: Sorry saya rosakkan DSLR Abang Din. huu ~
Ewa beriya-iya nak mintak snap pose yang camni. haha.
Halim, Teknikal yang amat berdedikasi. Masa program ni baru tau dia pon sengal jugak. Halim oooo Halim. haha.

Dah performance batal, tak tahu nak buat apa, posing je la keja nya. Lepas sorang-sorang mintak nak berposing bersama. Ni baru satu kamera, dari Azizah Zawawi je. haha. Aigoo. Terasa cam VIP la pulak masa ni. hikhik
Tapi yang tak best nya, lepas ni memang dah tak boleh nak buat jahat dah. Lecturers dah kenal muka, dah tau nama. Siap rakam video lam handphone lagi. Aigoo. Matilah. Tetiba nyesal pulak. Hmm ~

Well, that's all folks! hehe. Nak bercerita, panjang sangat. Plus, kita ni jenis tak suka bercerita dua tiga kali. So, cerita ni nak simpan untuk share dengan Umi and Abi nanti. So, sorry eh. Apa-apa pun, sekarang ni tunggu je result nanti keluar cemana. Aigoo ~






Becoming the transformer
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment