Thursday, November 24, 2011

[ Begitulah Kisahnya ~ ]

With Allah's love
Assalamualykum my dear


How are you? Feeling good or just fine? huhu. Anyway, someone teach me, no matter what condition you're in, be grateful for Allah still want you to remember of Him. Alhamdulillah :)

Hmm.. sejak balik dari Kuala Betis, hidup memang tak tentu arah. Dari sana lagi dah tapi yang kat sana, biarlah tinggal kat sana ja. Bila balik, tak tentu hala ngan keja sekolah pulak. Terbaek dari ladang. huhu. Tak pe, sangat bersyukur, walaupun cenggini, alhamdulillah, Allah masih menyayangi, Allah masih ada bersama. :)

Yang pasti, semalam memang dapat layanan istimewa, khas dari-Nya. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Walaupun pagi dikejutkan dengan berita-berita yang menyentap jantung, malam semalam lena diiringi kekusutan, bangun pagi pun serabut ja rasa, tapi alhamdulillah. Walaupun otak ni tersangat lah blur, serabut sampai tak tau nak plan hari dengan baik, tapi tak ada sedetik masa pun yang tersia. Alhamdulillah, jika yang merancang itu Dia.

Satu per satu keja setel walaupun kepenatan. And penutupnya, sebelum balik bilik lewat petang, lepas kerja-kerja setel, terasa sangat lapang. Beli roti, dapat free satu. Orang jaga kaunter tu pun terkejut bila anak orang kedai tu bagi free satu. Rezeki kan? Untung laaahh ~ Alhamdulillah :)

Boleh je nak jalan balik dari pusan tu tapi sebab penat sangat dah rushing all day, saja panjat setinggi-tinggi bangunan pusan tu, semata-mata nak tunggu bus zon U. haha. Dan yang best nya, walaupun orang ramai, tapi suasana tak bingit, aman je petang tu. And bila bus datang, tak perlu nak tunggu turn pun. Seolah-olah bus tu hanya untuk kita. Alhamdulillah. Pak cik driver tu pun incredibly baik, senyum, siap tolong tengok line clear ke tak. Terasa sangat bagus kan suasana tu? huhu. Alhamdulillah.

And tadi pun, walaupun tak puas hati ngan kerja sekolah yang submit, tapi sangat bersyukur, ada kawan yang sangat membantu. Kalau baca, nak say thanks a lot kat kamu ye, Ari. Alhamdulillah :)

Hmm... Lepas ni, insya-Allah akan mula turun training balik. Rindu pulak walaupun tau, nanti kompem tak tercapai akal nak sama level ngan bebudak ni. huhu. Cumanya, sekarang, ada lagi satu je yang masih runsing. Kerja sekolah Encik *tenyeh jari*. Hmm... Bukan nak salahkan demam, tapi sirius, first time sangat blur ngan kerja sekolah kali ni. Baca guidance, baca nota, baca contengan-contengan, still clueless. Sedey nya. Jumaat kena submit tapi still otak kosong. Astaghfirullah. Hmm.

Tak pe lah. Esok kelas lewat, so I guess pagi tu boleh la nak try sekali lagi, or mungkin berkali-kali lagi. Mesti, okeh. huhu. InsyaAllah.

Orite, mata dah pedih. Tak boleh lama-lama, satgi laen jadi pulak. Dah la dok terasa nak banjir dah ni tak pasai-pasai. Kenapa eh? Terlalu merindui nyiaw ka..? Hmm...

Mode: Sedang cuba mengelak dari tengok gambar anak-anak kucing. huh!

Baru tukar template, dari semalam dok edit. Hari ni terasa nak edit gambar, hasil letak as background. Puas hati tengok. And baru perasan, tersama motif ngan template Encik Afiq pulak dah. Hmm... tak terkata apa dah la tu.....hahaha :)





New BG
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment