Monday, November 7, 2011

[ Berserabut Hidop!! ]

With Allah's love
Assalamu'alykum my dear


Selamat Hari Raya my dear! ^_^

Hmm. Sangat tak suka. Serabut. Menyampah. Tapi nak buat cemana. Sapa lah kita kan. Haaiizzz!!!

Tolonglah, tolonglah, tolonglah!!! Buat la master plan. Tolonglah. Bukan nak tambah serabutkan hidup korang, cuma nak bagi lagi senang. Buat kerja, biar ada planning. Draft sikit pun jadilah, asalkan korang sendiri nampak hape benda yang korang nak buat. Ni berserabut sana sini, tiba-tiba muncul. Tup tup mintak tu, mintak ni. Yang belah kiri serabut macam tu, yang belah kanan serabut macam ni. Isy! Kang ada nak kena gak ni..!!

Yes, I admit. Saya tak suka kerja last minit nih! Kalau dah memang terpaksa tukar plan last minit, tak kesah sangat. Tapi kalau dari awal tak reti plan elok-elok, ni yang nak hangin ni. Bila kita bagi cadangan untuk penambah baik, buat tak reti, buat tak dengar. Bila kita sound sebab buat keja last minit, bengang pulak. Tak reti-reti ka nak belaja pengalaman lepas? Muka-muka hampa ni bukan first time buat program. Hisy! Sengal tol.

Eeee...!! Sangat sakit hati. Nak fleksibel pun, jangan la sampai semua benda, "Tak pa, tak pa. Tak dak hal ni." Haaiizzz...!!! Kalo tak dak hal, napa tak buat plan bagi elok? Napa tak buat awal-awal keja ni..?! Sengal! Aaaaarrrghhh...!! Untung la, kita ni bukan orang yang ada hak bersuara. Kalo tak mampos la korang, ku tembak satu-satu, tepat. Haaaiiizzz...!!!

Sekarang ni, mode: LANTAKLAH ~~

Ada otak, ada pengalaman, buat la sendiri. Kita bercakap kang, ada yang nak terasa hati cam hapa gi. Tengok la, when things getting worst, siap ampa. Ketua ka, ketuat ka, semua ku tenyeh cukup-cukup. Nak terasa sampai ke liang lahad pon da tak kesah dah. Orang cakap awai-awai ampa buat tak reti naa. Belagak pandai, ego tak kena tempat. Tunggu la. Huh!




Bengang ngan manusia bengap
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment