Wednesday, April 20, 2011

[ Masih Merinduinya ~ ]

With Allah's love
Assalamualykum my dear


Hmm... That smell. I know that smell. Wait. Wait. Don't go away. Hmm...

Tengah-tengah membaca nota tadi, terlintas satu bau yang amat dikenali. Hmm... Bau tu... Rindunya...
It smells like my home. Rumah kat Klang dulu. Rindunya rumah tu...

I was raised there before I came to Penang late 1996. That house, I don't know how to describe. It's the best home ever. We have been moving in and out for several time before coming to Penang and it's the last home and it's the best ever.

Bau tu, bau yang selalu muncul tiap kali semua orang duduk ramai-ramai kat ruang tamu yang besar tu. Bau tu selalu ada bila kami adik-beradik berebut bukak hamper yang Abi and Umi dapat. Lepas satu, satu kami bukak. Then masing-masing makan sama-sama cukulet, jelly, anything we got. Tapi of course, tak semua Abi and Umi bagi makan.

Tapi sangat ingat bau tu. Sangat merindui saat tu. Sangat merindui rumah tu. Hmm...

Ingat lagi Abi balik dari oversea, tak ingat Jepun or Belanda masa tu. Abi pergi lama. Sangat lama baru balik. Malam masa Abi sampai rumah. Semua serbu Abi ramai-ramai. Abi keluarkan banyak toys yang pelik-pelik. Rasanya Jepun sebab ingat lagi Abi baling satu bola, ada bucu-bucu getah tapi bola tu bola plastik keras biasa and lutsinar. Abi cakap, Malaysia lambat teknologi dia. Negara lain dah macam-macam dah. Haa. That's the clue mengingatkan yang Abi definitely masa tu bawak balik bola mainan tu dari Jepun. hikhik.

Bola tu, dalam dia boleh nampak segala wires and everything. Bila bola tu melantun and hit the ground, keluar lampu yang warna-warni, sangat cantik! Sungguh, sangat cantik. And, bola tu bukan takat melantun, it vibrates! Haha. Kami mula-mula takut nak pegang bola tu. Semua tengok pelik je kat bola tu. Tapi Abi punya pasal la, Abi ambik bola tu, bagi setiap sorang kami pegang and baling. haha. Lepas tu memang semua dah tak takut. haha. Sangat seronok waktu tu.

Wah. Rindunya. Rasanya dah lama tak ingat kat memori ni. Dah lama tersembunyi. hmm... Bau tu...


*Semangat type in entri ni lepas bau tu hilang. Takut nanti lupa. Cleo memang susah nak mengingat memori-memori lepas. Either memang tak suka or memang tak sempat nak ingat, sama ja. Tapi bila tulis in diary or type in here, insya-Allah tak lupa sebab boleh tengok balik. Tak nak lupakan memori ni. huu ~





Merindui
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment