Tuesday, August 2, 2011

[ Suweeet Sangat . . Betulkan? ]

With Allah's love
Assalamu'alykum my dear


Nak tau apa yang suweet sangat tu? Kompem-kompem berkaitan ngan luv kan? hehe. Tepat sekali.
Meh nak story mory kisah cinta yang serba ringkas tapi tetap suweet ni.

My former friend, a guy, kawin ngan seorang saudara baru. She's from Borneo, tak pasti Sabah or Sarawak. Family dia Kristian. Okay. Diorang kawin ringkas je majlis, akad ngan wali hakim. Majlis dia buat September ni, tapi tak dapat nak penuhi jemputan dia, cuma dapat berharap je, insya-Allah kalau sembuh pegi.

Yang suweet nya, husband ni cerita improvement wife dia dalam pelajari Islam kat facebook. So kami ramai-ramai dapat baca. Suweet sangat. Contoh hari ni kan 1st day puasa, dia tulis:

*nama fb wife dia* sudah berjaya berpuasa satu hari,congrate dear;-)

Bila baca ni, siyes rasa suweet sangat. Tak leh stop senyum. Satu, sebab husband dia meraikan kejayaan wife dia yg 1st time puasa. Orang Islam sendiri pun ada jugak kes susah nak puasa. Dua, terbayang kepayahan husband dia nak jadi cheer leader kat wife dia bagi dapat tahan jugak puasa. huhu. Bukan semua husband berjaya mendidik wife, dan bukan semua wife menerima didikan husband. Moga mereka kekal bersama dunia dan akhirat, amiin.

My friend, sy doakan moga kamu berdua saling membantu dalam menghadapi hari-hari mendatang ye, moga bahagia hingga ke syurga. Amiin.

Berat ujian untuk dia berbanding kita. Moga dia dapat bertahan. huhu.


Dear Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment