Monday, April 2, 2012

[ Journey to the North ]

With Allah's love
Assalamu'alykum my dear


Loooooong time no seeee!!! Mish me? Well I mish you :p

Hmm. Alhamdulillah, just got back from Penang, my hometown. Allah. Too much to say. Same goes to the emotions. Too much to feel I say. Hmm.

Yang pasti, kenangan yang bawak balik dari umah, cakaran dan lakaran gerimis si meong-meong kat umah. MasyaAllah, sakit woooo. Tapi.. ada ku kesah? hahahaha Mereka-mereka itu sangat lah kiut miut!! Naik gila dibuatnya. Balik umah, dah ada yang sambut kat pintu. hahaha! Excited tak kira sampai meong tu lari takut. hahahaha. Mana tak nya, dia tak penah jumpa kita sejak lahir kot. Tah orang gila mana la ni, meong tu pikir la kot kan. hahahaha.

Sekali jejak masuk umah, umangaaaaiiii!!! Bapak banyak meong!!! XD
1, 2, 3.... 10 weh!! Besaq gajah pon ada, teenagers pon ada, dak kecik pon ada! Wow!!
Bikin gue gilak!! Streeessss! sebab tak tau nak pegang mana satu dulu. hahahahaha :P

Gila la.. memang syok dok umah. Meong-meong ni macam-macam perangai dok ada. Yang manja ket*** pon ada, yang sampai ke sudah lari semunyi pon ada. Allah... awat la ampa kiut sangat? XD

Yang paling tak bley blah nya, dari sepuluh 3 ekoq ja betina (termasuk nenek depa). Yang anak-anak cucu-cucu semua jantan! Wow! Meaning nya, lepaih ni bakal kena cuci umah tiap hari la weh. Gheja kencing merata la budak-budak ni buat tanda port masing-masing. Naseb la kalo masing-masing bertamadun sket kan. hahahahaha.

Kebetulan pulak, balik time Abg Fairuz and Kak Mimi buat aqiqah anak first depa. Dapat la jugak jejak umah tok kat Georgetown, jumpa sedara mara bla bla bla. Peh. Sepanjang jalan memang tutup mata ja. Kenot go. Keta gerak ja, loya, nak muntah. Hmm. Camtu lah. Orang dah besa drive, bila nek keta orang lain drive... Walaupun da besa loya tu tapi tetap tak ley tahan. Hmm. So tak dapat la tengok view from Penang Bridge. Rugi, rugi.

Hmm. Seronok? Best? Memang la kan. Tak pernah lagi selama hidup ni lama gila tak balik Penang. Huisy. Satu sebab ku tamaw kawen. Nya nya nya nya.

Tapi sedey, sesal, apa lagi yang sesuai? Semua tu la, still ada gak. 1, sebab Firdaus tak sempat balik sama-sama kami. Dia reply mesej masa kami dah sampai Simpang Pulai, stop solat kat situ. Sedddeeeyyy! Kalo tak pikir nak drive lagi masa tu, memang ku gheyau dah. 2, sebab benda-benda yang jadi kat umah. No comment. 3, sebab tak sempat setel segala hal and join friendly kat UKM. Seeeddddeeeeeyyyy sangaaaattt!! Ramai mesej, ada team yang call tanya sal friendly ni. Hmmmmm. Dapat pulak taw siap extend masa lagi. Menciiiikkkk!!! Sangat sedey. Training pun skarang da kurang, sangat-sangat kurang. Friendly pun tak dapat turun support. Memang down habes! 4, terbaca status along sal masum. Suuuppp!! Argh, sakit. Lagi tambah down. Dan, tetiba rasa... well, I should back off sekarang. Sorry to my partner, sy tak yakin untuk hadapi masum ni. Sorry dear, sy terpaksa tarik diri. Sy tawu awak boleh pergi jauh tanpa sy. Silalah. Sy tak mawu jadi penghalang, sy tak mawu berikan awak harapan kosong. Silalah. Walaupun dari dulu teringin nak join masum, tapi sy beralah. Sesapa yang lebih layak, silakan. Biarla orang kata sy cepat putus asa. Sy tak kesah. Drpd sy jadi bahan jenaka di tengah gelanggang and memalukan team, lebih baik back off dari awal. Down sangat sekarang sebab training pun da kurang join, jogging petang tak yah mention la. Program kelab pun selalu missed. Bagi je la kat orang yang lebih layak.

Lepas setel program satu ni, insyaAllah cuba turun training selalu. Training tak bermakna dapat main game, tul tak? Tapi tu la, kadang anganan ja lebey, tak dapat pun bila keja mai last minit neh. Pasrah. Hmm.

Dah r, walaupun da lama tak bebel kat sini, terpaksa stop dulu. Mata dah tak nampak skrin da ni. Layan ~~


- Tambah down bila terpikir what happened between us. Kalaulah dia tak libatkan perkara ni, tentu skali kita tak jadi macam ni... Pesanan penaja: Lain kali jangan men cakap ikut sedap mulut. Awak tu bukan anak didik Yusuf Haslam, jalan cerita awak tu tak berkesan tuk sy bila sy dah terluka kerana kata-kata awak. BERAT HATI DAH RASA NAK SUPPORT ORANG MACAM AWAK MELAINKAN PIKIR: DUIT DAH BAYAR, JOIN JE LAH.






Happy but not
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment