Tuesday, April 24, 2012

[ A Little Prayer ]

With Allah's love
Assalamu'alykum my dear


Hari ni, banyak yang jadi. Terlalu banyak sampai rasanya, perlukan masa yang agak panjang utk consume semua sekali.

mcm mna pn korg cuba, bg korg, mgkin itu yg terbaik utk sy.. tp sedar atau tidak, Dia lebih mengetahui.. korg boleh cuba utk mengawal hidup sy, tp tidak mungkin utk mnutup kebenaran.. sebab Dia tahu, sy berhak utk tahu apa yg patut sy tahu..

mode: agak kecewa tapi tak boleh nak buat apa.. sb syg sy masih ad utk korg.. thanx for trying the best for me.. dari hati ini: xkan pernah membenci ~~

Ni status fb, tak de niat nak sakiti hati sesiapa, cuma nak luahkan, supaya diorang tahu apa yg kita rasa sekarang ni. Tak benci, tak marah, cuma terkesan di hati, terasa di jantung. Tak tahu lah, orang lain macam mana, but for me, memang dari dulu tak suka anyone else cuba control the way I live my life. Ye, tahu, diorang buat macam tu sebab diorang sayang sy, tak nak tengok sy jadi worst. Tapi.. I don't know. Bagi sy, sy tak suka bila sy bertanya, orang yg berkaitan tu buat-buat tak tahu, berlakon real, kaw-kaw rasa kena tipu yg dia memang tak tahu the answer.

Allah nak tunjuk, walaupun sy stop, cukup setakat pertanyaan sy tak dapat jawapan, tapi Allah nak tunjuk. Memang kuasa Dia semua ni. Memang Dia nak sy tahu jawapan untuk soalan-soalan sy ni. Allah nak tunjuk. Rupanya diorang semua tu sebenarnya lied to me. Just because of a man, they lied to me. How can that be.

Ye lah, sy sedar. The last Allah nak tunjuk, the final touch is tonight. Hanya perbualan kosong, antara sahabat yg dah lama tak bersembang. Sy sedar, betapa lemahnya sy dipandangan diorang. Hmm. Hakikat tu memang tak boleh diubah dah. For years, I've been trying all I can. To show the prove, at least to myself, that I can manage to live my life on my own, I can do it on my own, I know how to take care of myself. Tapi semua tu sia-sia. Sangat terasa sia-sia. I'm useless. Status manja tu memang tak boleh buang. Langsung. Seriously, sekarang ni, rasa macam living like a doll.

Baru ja nak rasa tenang when my parents mula believe I can manage to do things they usually didn't allow me to do it myself. Baru ja nak rasa, okay, now I am growing up, becoming someone. I guess... Hmm.. Ntah.. Tak tau lagi lepas ni what will happen. More will come but I don't wanna talk about things I'm not sure. Yang pasti sekarang ni, serious rasa kecewa gila bila diorang sendiri tak percaya that I can manage my own life.

Tapi apa pun, He is the only one yang percaya, I can do it. It is time to show to myself, I've grown up. He believes in me. Because He knows, it is time for me to look at the prove. Seriously, sy nampak kuasa Allah dalam hal ni. Semua kebenaran yg diorang tutup, kejap ja Allah tunjuk, one by one. And Allah serah sepenuhnya utk sy, tugas yg sangat simple, cukup dengan satu ayat and all of them, mengaku sendiri. Simple. Terserlah apa yg diorang cuba cover. Subhanallah. Allah dah kata, buatlah apa yg nak buat tapi bila Dia kata Kun!, segala rahsia paling top secret pun boleh tahu jugak. Hmm.

Sy tak benci, sebab tak jumpa reason nak membenci diorang. Diorang sangat baik, sebab cuba utk elak dari sy terluka lebih teruk, bagi pandangan diorang. Tak nak sy jadi lebih teruk, itu pandangan diorang. Kasihan. Pity. Korang, pity itu perlu, tapi bukan utk setiap situasi. Especially bila sy sendiri offer to ask you for the first time. Susah sangat ke nak say the truth you know? Sy nak buat apa lepas tu, non of your business. Melainkan korang anggap sy masih belum mampu utk jaga diri sy sendiri, barulah korang anggap sy tak patut tahu. Lebih baik dirahsiakan. Hmm. I don't know. Cuma this is not the way I know about life. Truth, shall not be kept from those who had the rights to know.

Hmm. Tak pa lah. Things dah jadi, Allah dah selesaikan semua penserabutan yg korang sendiri timbulkan. Berlapang dada lah duhai sahabat-sahabat ku. Sesungguhnya sayangku pada korang tak pernah hilang. Kecewa itu perkara biasa tapi tak bermakna sy membenci. Berlapang dada lah. Tak perlu lagi korang pikul beban tu. Buang lah jauh-jauh. Sy dah tahu segala-galanya. Alhamdulillah, thanx to Him.




It is hard to get out of the life of a spoil brat
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment