Sunday, May 20, 2012

[ Tenang, Tenang lah, Sahabat ]

With Allah's love
Assalamualykum my dear


Truly, deeply, lately, tergempar seketika dengan pergolakan hidup. Bukan sekali tapi berkali-kali, bertimpa. That is, cases melibatkan sahabat dan persahabatan. Perkara biasa, sering berlaku antara perhubungan. Tapi kali ni, memang ajaib, miracle, sungguh tak tercapai akal fikirkan kekuasaan-Nya menentukan segalanya tentang kehidupan.

Yang kiri pergolakan cara kiri, yang kanan pergolakan cara kanan. Yang depan belakang, ada pergolakan masing-masing. Dan semua penjuru ni, berkumpul, berpusat di tengah-tengah. Subhanallah, alhamdulillah. Macam-macam dapat lihat, macam-macam dapat kenal, macam-macam dapat hadam. Kuasa Dia.

Tenang lah, sahabat. ^_^

“Seandainya engkau bertemu seorang kawan yang sanggup bersusah atas nama kesetiaan, mendahulukan atas nama kebajikan, menyimpan keaibanmu atas nama kejujuran, menegur kelemahanmu atas nama kebaikan, memendam rasa terkilan demi menjaga perasaan, ketahuilah bahawa dia bukanlah seorang kawan tetapi seorang saudara & sahabat sejati yang sukar di cari ganti…”

Truth, always the best choice in friendship even if it hurts so much.

Ku mohon kemaafan darimu andai ada kesalahan dan kesilapanku sahabat.

And lastly, kata-kata ni terzahir automatik semalam masa berfacebook dengan sahabat-sahabat.

Tak semua orang boleh terima kita, macam tu la tak semua orang kita boleh terima. So bila dah jumpa orang yang boleh terima kita, and kita boleh terima dia, itu satu nikmat yang paling berharga.

Saling menghargai, saling menjaga adab dan hak, saling menghormati, saling berusaha memperbaiki, itulah yang menambahkan keindahan bersahabat. Tiada istilah egoistik, tiada istilah melebihi, tiada istilah menyaingi, tiada istilah membalasi. Terlajak perahu, masih bisa diundur kembali, terlajak bicara, mampukah kita menelannya kembali. Hilanglah sengketa, hilanglah duka, hilanglah penyakit hati. Damailah, tenanglah sahabat ^_^
Alhamdulillah ~
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment