Wednesday, October 3, 2012

[ Perjalanan Cincin Ini ]

With Allah's love
Assalamualykum my dear


Dah berhari-hari sangat-sangat bersedih, tak de mood. Nak pulak ada je yang asyik marah kita tak tentu hal. Stress! Yang nak jadi hal mulanya, sebab kehilangan satu benda yang amat berharga. Walaupun hanya sebentuk cincin kayu, harga pun tak seberapa, RM 5 cuma. Tapi cincin tu amat amat amat disayangi. Bukan nak gantikan kehadiran Allah sebagai peneman, bukan. Cincin tu, dibeli masa betul-betul dalam memerlukan. Sepanjang kehadiran dia, cincin tu sangat bermakna. Dia ja yang sentiasa ada masa suka duka. Cincin tu, simbol pengharapan buat sy. Simbol that I'm not alone even when it is. Cincin tu mengingatkan sy untuk jadi kuat, jadi tabah, jadi diri sendiri, lupakan segala yang mengganggu. That ring reminds me that I still have myself. That one, still loyal to me, has not betray me, myself.

Bila rasa nak nanges, mesti pegang cincin tu: Tak pa, tak pa, it's gonna be okay.
Bila rasa nak marah, mesti pegang cincin tu: Cool, cool down. Don't lose yourself.
Bila rasa happy, mesti pegang cincin tu: See, bukan selamanya sedih dalam hidup.
Bila rasa alone, mesti pegang cincin tu: It's okay, dia ada. - refer to the ring.
Anything that happens, I share it with the one and only, that ring.

This is it, the ring.

Sampaikan ramai yang kata, tu cincin tunang ke? Sebab selalu pakai, tak pernah tanggalkan. haha. Yup, I bertunang ngan diri I. ^^

Banyak tempat dah cincin ni pergi sama-sama.

19 March 2012 - to Cameron Highlands
23 March - Alamanda, outing ngan my sis
Kenduri coursemate

Dinner Tahun 3 - Sweet Candy Night - Kelab Golf apa ntah kat Ampang.

Ternampak ni lagi sedih - jam merah tu pun hilang - kat tempat wudhuk

Program PETAMA - Pantai apa ntah kat Pahang

Jauh dah merantau bersama - Surabaya - JATIM Park

Exam paling last dalam hidup Degree

Kenduri cousin kat Johor


And of course, game last Ganda kat MASUM UTHM ~

Sedih sangat. Sekarang rasa kosong sangat jari ni. Rasa pelik bila bangun pagi, jari kosong. Lepas wudhuk, dah tak de cincin nak sarung. Bila sorang, dah tak de cincin nak pusing kat jari. Hmmm... Sampai di sini saja jodoh kita bersama ~

Ye lah, mungkin perginya cincin ni tanda penggantian yang lebih bermakna. Inysa-Allah..




Hilang dan hilang lagi
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment