Wednesday, January 30, 2013

[ Ntah Lah ]

With Allah's love
Assalamu'alykum my dear


Wuuuu lama sudah tidak ketemu, kangen sama ku? hehe Haissyy merepek, tu la keja sorang neh. Actually banyak yang nak boh sini tapi tak boleh, kena timing betoi baru boleh. Satgi tak senang duduk sebab tak puas hati. haha. Pagi ni berkopi-kopian dan beroti-rotian sambil menghadap jendela. Niatnya nak tengok terik tahap mana pagi ni. Indahnya pagi yang diciptakan Allah, alhamdulillah ^^


Ni? Ni saja-saja tak dak reja. Hmm Ntah lah. (penyakit adik didik Cik Ayu - reja dia jawab "ntah lah"). Plan pagi ni nak mencabut rumput di halaman yang dah makin... makin... boleh la nak buat orang yang amek upah mesin rumput tu mai tekan loceng umah hujung minggu. hahaha. Adoi. Boleh ja mesin sendiri cuma tu lah, tak mau kena panas. Lately kan cuaca terik sikit. Drive pun silau ja. Bukan apa, cuaca sekarang kena be careful. Hari tu masa himpunan, baru berapa jam kena jemur, balik tu mengelupas habis. Tu nasib baik dahi ja kena, yang lain cover - nak kata purdah tu pun ntah la, tak la kot. Tarik ja pashmina tu, paku sikit dah jadi cover dah. Simple. hehe.


Hmm ni nak bercabut rumput mesti amek masa lagi lama nak berjemur. Risiko tu.... tak mo, tak mo. Petang ni tengok lah cemana. Semalam terik sampai ke petang. Dekat pukul 7 baru okay, ya la, dah nak malam kot. haha. Tapi semalam semalam mendung. Sayang masa tu dok kalut benda lain. Hmm moga-moga petang ni Allah bagi mendung sikit. Banyak kena setel kat laman tu. Hmm...


Tak tau lah pasni cemana. Petang mesti depa ajak jogging. Panas lah, lantak la depa nak kata apa pun. I don't wanna get skin disease or cancer la. Bahaya. Sebab tu I prefer jogging lepas maghrib. Tak lewat sangat and memang confirm tak kena terik matahari. Tapi ya lah, mulut-mulut nak bising tu mesti ada jugak. Lantak lah. Kalo kena cancer nanti bukan depa yang nak dapat tolong pun. Mencegah lebih baik dari mengubati. Ntah lah. Pernah pulak I kesah apa you nak kata kan. Lalalala ~

Yang penting nya, sekarang kena tukar plan. Indoor ja hari ni. Tengok la petang ni cemana untuk outdoor. Hmm dah, jom. Gerak sekarang! Adios mi amor!


Lately kerap sangat headache. Bangun tido headache, lepas makan headache, lepas mandi headache. Allah, ku mohon dijauhkan dari penyakit. Ameen.



Silau, tersilau, menyilau pandangan
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment