Thursday, May 16, 2013

[ Penghapus Didikan Guru ]

With Allah's love
Assalamualykum my dear


Semangat tak lately updating the blog? haha. Well, sementara ada masa terluang kan. Hmm. Today I want to wish to all teachers around the world:


First and foremost tentulah untuk my mother and father yg bertungkus lumus mendidik dari dalam rahim sampai sekarang. Then to all teachers yg ngajo dari tadika (yg tak berapa nak pi sangat) sampai lah yg masih mendidik tika da tua bangka neh. hek3 And then to all my friends, thank you for being a teacher for my life ^^

And towards my big sis, selamat hari che' gu jugak! Hadiah tak dak. Kisses and hugs dari jauh ja, nak? hahaha.

Okay, dalam kita dok sebok wish sana, wish sini, hargai guru bagai, ada jugak satu benda yg merosakkan mood (bagi sy okay). Kita punya lah hargai cikgu-cikgu yg dah penat lelah didik kita bagi jadi kita lah, tapi ada jugak yg spoilkan dengan kehadiran majalah berikut.

Majalah ni dapat free on the way nak datang library tadi.

Adoi. Rasanya majalah gini zaman sekolah dulu layan la kot. Tengok kawan-kawan baca, kita pun ikut lah. Jahiliah sungguh masa tu. Buang masa dengan benda gini. Haisy. Masa dapat tadi main take and thanks ja la. Sampai library, setel cari bahan, tengok jap. Laaaahhh. Info gini masih disuap ka untuk mahasiswa...? Apekah ini suma... -.-"

Merepek!

Surat ringkas sy buat pengamal media cetak:
Matang sikit boleh? hohoho
Aduuu laaa. Rubbish 99%. Yg 1% tu tak rubbish sebab ada boh ruangan resipi. Berguna la jugak untuk kami ni boring tak tau makan apa, boleh jugak try masakan tu. And kuang sam jugak la kan, buat perut ni berbunyik teringin pisang goreng. Apekah! hahaha

Hisy la. Rasa nak bebel banyak-banyak. Tolonglah bantu mahasiswa berfikiran matang. Isy. Geram sungguh la. Tak kisah lah nak keluarkan majalah santai tapi isu-isu dia, tak ikut perkembangan tumbesaran langsung. Tak up to date. Kalau nampak ada yg tenung lama, khusyuk baca majalah ni memang rasa nak luku pala dak tu. hohoho.

Tapi apa pun, ini pandangan peribadi penulis blog. Sy sedar diri dah makin tua, jadi benda alah gini memang dipandangan mata sy is rubbish. So, balik nanti memang tempat you kat kitar semulalah. Buat alas duduk cabut rumput sedap neh. Paper berkualiti tu. kih3


Baik layan komik lagi rasa berbaloi kalau nak santai ni ~~



Lapaq pisang goreng
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment