Monday, December 31, 2012

[ Oh Nonaku Azizah ]

With Allah's love
Assalamualykum my dear

Hari ni hari terakhir untuk tahun 2012 so nak bercerita about satu benda yang bagi macam-macam pengalaman, kenangan and pengajaran hidup: My Name - 'Azizah ^_^

Lagu ni selalu jadi lullaby pakcik cleaner sekolah rendah dulu each time terserempak dia. And pakcik ni selalu temankan tiap-tiap petang balik sekolah sebab abi selalu datang amek lewat. Biasalah, jem kat bridge dari dulu sampai sekarang, gettin' worse year by year. Okay, layan lirik yang dulu I hate it, sekarang hate jugak kot kalo ada orang nyanyi. Well, bukan hate tapi annoyed. hoho.

- - - - -

Rupa kamu yang cantik
Mata kamu yang bulat
Membikin pemuda
Jadilah gembira

Senyumanmu yang manis
Gigi kamu yang putih
O nonaku Azizah
O nonaku Azizah

Hidungmu yang mancung
Rambutmu kerinting
Membikin pemuda
Sehari-hari menaruh cinta padamu
O Azizah

Cantik rupamu
Cantik rupamu
Dipandang mata
Bagai biduan
Bagai biduan
Dari syurga

Tidur malam terbayang
Teringat kamu seorang
Membikin hati pemuda
Menjadi bimbang
O Azizah


Nak dengar lagu dia sila search sendiri. Hee :D

- - - - -

Umi pernah story, dulu nak letak nama Khadijah, sebab nak make me become like Khadijah ra. Abi masa tu still kat Jepun, tak dapat balik lagi. And Abi nak bagi nama Japanese, Abi pernah bagi tau tapi da tak ingat nama tu. Sayang.. huhu Then, tak tau cemana ley dapat nama Azizah ni. kikiki.

Well, let see.. My name is 'Azizah. Tapi dari kecik, no one seems to say it properly. And setakat ni dah belambak nama and I can't even remember who's using which one. lol

Azizah - dulu kawan sekolah rendah la guna tapi sejak-sejak berpisah dah tak dak. Ada orang guna tapi so few of them. Kalo dengar orang panggil ngan nama ni jadi stunt jap. :)

Nur 'Izzah - family members like mom, cousins, makcik pakcik sekalian alam

Kak Izah / Kek Zah (sebab nak sebut laju2) - my sis n bro

Zizah / Kak Zizah - mostly digunakan termasuk orang baru kenal termasuk adik-adik program. Krabby Patty gurls pun guna nama ni.

Jijah / Kak Jijah - memg tak bagi sesapa pun guna nama ni sebab memang tak suka. Tapi excuse nama ni ONLY for family Pencak Silat. Sebab rasa lebih rapat antara kami dengan nama ni :)

My dearest ~

Zah - rasanya Dayah Yahya ja yg guna ni.

Azie / Azy - yg paling ingat ni panggilan Sakinah Sobri. Sometimes she uses Zie ja.

Kawan - only used by me and Yanayir. Sampai sekarang, still using.

Jah - only used by Cikgu Sarah, cikgu matematik moden time form 5 dulu. Rindu cikgu ^^ Tapi lately tambah sorang lagi, Fahmi, fasilitator TBTC.

Aizah - only used by friends from UKM

Cleo - used mostly in my nicknames.

Rei Cyzarine - a name I wish I could use ^^

Kak Zi - nama yg anak-anak staf bagi. So this is the latest name, I guess and the last name I got for this year.

Hmm... Each name came with special history, and always, always comes with special moments. Memang, selalu mengaku tak ingat padahal ingat tapi sebab too much yg teringat at the same time makes me feel, better cakap tak ingat. hehe. Better diam dari orang anggap kita menipu. Lalalala ~

Hmm kind of missing kanak-kanak ribena calling Kak Zi. huhu. Who knows, they changed me - a lot ^^

Still belom dapat copies of gambar program anak-anak staf so gidalyeo. ^__^


Cleo

Well, I guess orang lain pun have sorts of nama. Mesti pening kan? hahaha Okay then, da azan so jom solat Zohor dulu. Adios!




Too many, but only one in my heart
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment