Monday, September 26, 2011

[ Itulah Hidupku - Agaknya ]

With Allah's love
Assalamu'alykum my dear


Pagi ni just nak bebel kosong je. Sebab dari semalam terpikir kan. Ingatkan dah bangun tido nanti lupa dah. Nipu je. huhu.

Pelik la. Kalau orang lain buat kan, mesti cakap, "Tak pe la, dia tak sengaja tu." "Ada problem kot tu." And yg sewaktu dengannya. Tapi kalau kita? "Dah ko yg mula dulu kan?" Aik...? . . . Haha. Satu ayat je dah cukup buat otak ni berfikir panjang. Hmm. Ye la kan, mungkin kita ni tak sesuai jadi orang yg buat silap kot. Ntah la.

Ye lah, betul la tu. Semuanya takkan jadi la rasanya kot, kalau bukan sebab kita yg mulakan. Semua..? Benda apa yg semuanya tu? Ntah, tak tahu lah sy apa sebenarnya masalah yg diorang maksudkan melainkan terasa yg amat dalam kat hati-hati diorang. Ada lagi ke masalah lain yg timbul lepas-lepas tu? Hmm...

Tu lah, selalu dah pesan kan, dear? Tak nak jugak ingat-mengingat. Jangan buat camni.. Bila dah jadi, haa... Perkataan maaf tu memang tak da nilai, serious. Tak paham. huhu. Cakap pi lah juta kali pun, sakit hati tu memang takkan hilang, betul kan? :)

Hmm. Ni lah hidupku. Ingat ye, selalu kena ingat. Kamu ni bukan yg jenis senang dapat kemaafan dari orang, jadi stop timbulkan masalah ye. Sengaja ke, tak sengaja ke, doesn't matter. From now on, tutup ja mulut tu bila tak perlu. And, by the way, about your face tu, tak yah la terasa sangat. Dah memang cenggitu yg Allah bagi ke kamu, bersyukurlah. Mak pun selalu cakap kan, "Dia kena sedar, muka memang dah tak cantik..." Asal nak nasihat je, tu lah ayat first yg dia sebut. huhu. Tragis tul rasa tapi dah kenyataan. Ingat lah ye, jangan la lupa lagi. Muka dah memang macam ogre, so senyum je lah banyak-banyak. Kalau ada yg sakit hati jugak, no comment la tu kan. Apa yg jadi pun, ingatlah, senyum okeh? Bukan senyum sebab kita nak orang suka kita, senyum je, so that lepas-lepas ni tak ada orang dah nak terasa apa-apa bila tengok muka okeh? huhu. Jangan tulis je tapi tak ingat pulak macik..hoho.

And, by the way, kalau dah buat silap tu, tak payah explain any further ye. Be quiet is enough. Kalau nak jugak explain, choose: either you want to fight till the last drop and bash every single word from them and of course hurt them more and more; or prepare to be bashed by them from your every single word and yes, you'll be hurt my dear. :)

Okay lah. Nak bebel lagi tapi sedar sikit, banyak lagi benda lain kena buat. huhu. Ciao!



Tears thief, I hate you so much
Dear Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment