Wednesday, September 28, 2011

[ Tak Banyak, Tapi... Layan ~ ]

With Allah's love
Assalamu'alykum my dear


Haa.. Tajuk tu refer pada apa yang nak bebel malam ni. Tak banyak tapi... tengok lah panjang mana nak jadi nanti. Layan ja. haha.

First of all, alhamdulillah sangat bersyukur sebab pagi tadi dapat jugak bersarapan ngan sorang yang amat dirindui, Kak Adau. Lepas berjuta kali terpaksa cancel date kitorang, ntah-ntah sampai husband dia bosan apa. haha. Tak apa lah, husband dia pun nampak cam okay ja, tak kisah sebab dia pun dok tak habis lagi mood konvo, berjumpa kawan-kawan kan. Thanx ye bro. huhu.

Sarapan pun, idak le jugak. Diorang berdua ja yang makan. Kita ni, tu lah. Lapar, perut bunyik, tapi... Ntah. No comment. huhu. Yang pasti tiada niat di hati mogok lapar or suicide okeh. Tak dak maknanya nak mati sia-sia. haha.

Sangat happy lah tadi jumpa and sembang-sembang, lawak-lawak ngan Kak Adau. Tapi ye lah, segan jugak kat husband dia tu. Depa dok buat romantik pulak dah depan kita, nak makan tu makan ja lah. Adeh. Geli pon ada, segan pon ada. Tapi tak boleh nak salahkan diorang sangat, dah nama pun pengantin baru kan. Eeeeuuuuwww! haha. Apa-apa pun, berpada lah depan orang lain ye, segan saya okeh. huhu.

Orite. Apa lagi eh? Haa. Hari ni kuliah pun tak berat sangat, lec banyak guna contoh light and real life story. Pastu kuliah PK pun okay la, semangat belajar hari ni. Dah la kami pi awal makmal, maklum lah, lagi 4 orang tu baru masuk kuliah minggu ni, sangat blur apa yang dah belajar sebelum ni. Try la jugak ajar-mengajar diorang tu ngan Tiqa setakat yang kami mampu. huhu. Insya-Allah kami 6 orang tak drop kot subjek ni. huhu.

Pastu, balik lewat petang pun tak tau kenapa mood baek terlebih ajak Wani makan kat bilik. Masak bihun segera pun jadilah. Serve Twister oren, pasang Red Riding Hood (2011) yang amek kat Niza. Settle. Mata dah pedih tapi still rasa happy, nikmati hari ni. Alhamdulillah.

Tapi wayang kitorang terpaksa tangguh kejap sebab Wani ada mesyuarat tadi. Ada saja nak kacau date kami ni. Isy. huhu. Tak tau sangat nak buat apa kat bilik, saja ikut Wani keluar sekali lepas Maghrib. Wani belok ke FPI, kita lajak pi PTSL. Tetiba semangat pulak mencari buku rujukan. hoho. Alhamdulillah, dapat banyak buku untuk assignment. OM dapat 1, PK dapat 2. Dok rasa macam pernah tengok ja soalan assignment lam buku ni. Adakah itu jawapan bagi soalan tersebut? Jeng jeng jeng. hehehe. Kalau betoi, ALHAMDULILLAH sangaaaaat ~

Then, balik pulak sambung wayang. Wani lah, kata tak boleh, kena tengok jugak. Nanti teringat-ingat nak tau ending. haha. Ye la tu Cik Wani oi. huhu.

So kesimpulannya, alhamdulillah. Hari yang menyenangkan. *wink wink*

T a p i . . . kenapa ye lutut ni tetiba rasa cam terkeluar je masa berjalan tadi? Sakit usah dibilang dong. Berapa kali dah stop tengah jalan, bersandar kat mana-mana yang boleh. Lutut ku sayang, kamu kenapa? Jangan la cenggini... Saya perlukan khidmat kamu lagi berapa minggu je ni....
Cukup lah dengan hati yang runsing, janganlah kamu pulak jadi hal.... ='(



Dear Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment