Thursday, January 20, 2011

[ Eh eh...? ]

With Allah's love
Assalamualykum to my dear


Hmm... Tetiba baru tersedar masa setting balik time and date kat phone tadi. Eh eh..? Dah 2011 eh..? Blur jap. hoho. Adei... Ghupenye dah masuk 2011 dah. Lambatnya otak ni nak setting. toin toin =p

Jarak antara 2006 sampai 2011, berapa tahun dah eh...?
2007, 2008, 2009, 2010, 2011 = 5 tahun. ayok!!!
Aigoo....baru tersedar lagi nih...mati la.... I'm not ready yet...tulun.....huuuu......

Dulu, 2006, lepas je SPM, ramai-ramai sebok-sebok asyek buat reunion. Padahal tak sampai setahun terpisah kot. haha. Tapi, as usual, muka ni malas nak join. Kenapa...? Biarlah rahsia =P (terhegeh-hegeh..haha)

Nak bagi alasan, tak reti nak menipu, so last-last gi tau diorang, "Lagi 5 tahun baru ku join reunion, okay?" hoho. Ayat bajet macam bagus je. wex

Tapi......adoi....siyes. Tiap kali jemputan datang, ayat ni la yang dilontarkan tak kira sapa pun yang ajak. Walaupun asalnya niat kat hati sekadar alasan cari tempoh panjang la konon. Sedar-sedar dah 5 tahun dah ni. Adei. Mati la kalo datang lagi jemputan reunion. Especially bagi orang tu yang sangat ingat ayat ni. Adei. Cemana nak buat nih. Malas tol la.

Nak top up tempoh boleh tak? haha. Suka suki ja no... Tak boleh buat camtu ceq oi... Berpegang pada kata-katamu.... Adei... Nape la gi sebut 5? Nape la tak sebut 10 ke? 15 ke? Baru betul panggil reunion masa tu. Datang ngan husband, lagi best. hoho. TEEEEETTTT....!!!! heee....

Ye la, malas la nak gi sorang-sorang. Dah tu, kompem-kompem kena tempuh sesi soal jawab ngan abi ngan umi, berhari-hari  resah gelisah tunggu jawapan boleh gi ke tak. Law ngan husband, no hal (kot) sebab dia pon pi sekali. (TEEEEETTTT...!!!! lagi) adei...

Haaiiizzz...... Apa la yang dok merapu meraban sangat malam ni..... Adei... Kerisauan ini semakin menggunung bila baca kat group facebook tu. Dah siap ada planning lagi diorang tu. Teng.... Nguu.... Selalunya, dapat bagi alasan yang sangat munasabah kat diorang, "Aku busy la, ada program masa tu." Memang betul pun. Masa tu memang ada program. Tapi kali ni, program pe benda nya, cuti 4 bulan. (hamek ko) Adess.... Cemana nak lari ni..... Resah gelisah gundah gulana...

Hmm... Tapi rasanya, tinggal berapa kerat ja yang still ingat kata-kata tu kot. Yang lain agak macam dah putus asa nak mengajak. hehe. Hari tu kena setempek, "Ye la, hang dak hostel, mana rindu-rindu kat kami dak luaq." Toin toin. Dush... Kena tepat weh. Haha.

Okay, okay. Dengar sini rakyat jelata, beta mengakui, memang beta tak merindui anda-anda pon, sebab tiap-tiap hari menatap nama-nama korang kat dalam group facebook tu, dah terubat rindu la katakan. hehe. (alasan ja lebey) Tak de la, cemana mau rindu maa... Kat sekolah dulu pun, ada ka kita selalu menyembang, bergosip, bergelak-gelak? Adei... Jarang weh.. Ada pun yang tak pernah langsung. So, cemana? Reunion yang dak hostel sendiri buat pun ku kadang-kadang tak terdapat nak join, ni pulak ampa. Adei... Bukan menyombong tapi, rasanya, korang pon paham kan situasi ni kan? huhu

Cumanya, yang jadi isu kat sini, rasa bersalah sangat kat orang-orang tu, yang tiap-tiap kali ajak, mesti orang cakap, lagi 5 tahun okay? Adei... Sian kome ye? Cemana nak buat ni ye? hmm.........

Tak pa lah. Apa-apa pun, tunggu ja kalo-kalo depa ada teringat pasai ni. Kalo sorang pon tak ungkit, means depa pon da lupa "kata-kata manis" ku itu. So, hi hi bye bye la eh? Kira halal la eh? Tak pi reunion pun no hal la kan? Ampa pon dah terlupa kat ku. hehe. (boleh ke camni?) Tapi kan dah janji kan? Tu dikira janji kan? Hmm..............susah-susah.......... hmmmm..........

Psstt...saja nak menyelit: Silau ku makin teruk. Ades. Semalam ngan tadi driving, adoi... Hanya Tuhan yang tahu. Tak nampak jalan weh bila kena suluh ngan kete moto kat depan. Adei. Alhamdulillah Allah masih nak bagi chance hidup. Hmm....

Pastu hari ni jadi dua gugusan emosi yang berlainan dalam masa yang amat singkat. Petang tadi sangat happy dapat jumpa ngan M. Firdaus kat Low Yat. Alhamdulillah, my bro's still safe and sound. And one more, tadi terpaksa hantar pulang Luna ke tempat asalnya. Hmm........ Bubye Luna..... Bubye......... =(



Resah dan gelisah
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment