Monday, January 17, 2011

[ Tulisan Cursor ]

With Allah' love
Assalamualykum to all


Okay, Cleo tau, ramai yang tanya Cleo cemana nak buat bagi ada tulisan ikut cursor ni. Tapi sangat-sangat minta maaf sebab dah terlupa cemana. Tapi tadi saja checking setting, terjumpa balik HTML utk cursor ni. So, now nak share bagi yang bertanya tu eh. Minta maaf sangat-sangat dah lambat gile, dekat setahun dah rasanya dari masa orang first tanya. =P

1st:
Click 'Design' kat dashboard you all

2nd:
Click 'Add Gadget'

3rd:
Pilih 'Add HTML'

4th:
Copy code dari doc.x yang Cleo dah upload kat sini:

[Click here]


5th:
Edit kat yg Cleo dah BOLD kan tu. Tapi nanti lepas edit, jangan lupa hilangkan BOLD tu balik kay. Pastu, paste kat tempat utk Add Gadget tu. =)

Additional:
Kalo you all creative, and rajin terlebih, and memang reti nak tukar-tukar HTML ni, you all boleh la tukar font and colour tulisan tu. Cleo malas nak tukar sebab tak mahir lagi coding untuk colour ni..hehe

Apa-apa pun, selamat mencuba =)

Share la ngan kawan-kawan kalo nak.


Paying debt
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment