Thursday, July 28, 2011

[ Degup . . Degup . . Slow Lagi? ]

With Allah's love
Assalamu'alykum my dear


Risau, sangat risau. Tiap kali terpikir, jantung berdegup kencang. Bukan sebab teringat someone ke hape, teringat kat satu benda paling besar buat masa sekarang ni. Taming Sari IV. Bulan 2 camtu lah, tahun depan. Ce kira bapa lama tinggal lagi. Aigoo.

Risau tahap kilo sekarang ni. Tak dengar berita langsung. Aku risau diorang ni ntah-ntah tak tahu langsung ada pegang post lam Taming Sari ni. Aku risau diorang ni terlalu selamba ya ya sangat. Mana tak risaunya, last-last nanti kita jugak yang kena tanggung. Diorang buat keja last minit, semua kita yg kena tempias sekali. Bape banyak post nanti kena atas kepala ni. Aigoo. Takkan tak rasa risau kot.

Pastu nanti ada la yang mula buat keputusan seniri. Dah la camtu, masalah nanti mula buat diam seniri, tak reti nak bagi tau kat MT, kenapa? Sebab sedar dah lambat, buat keja last minit, tak dapat kerjasama certain pihak, tak dapat pulak cari ganti sebab tak de back-up plan. Nape tak de back up plan? Mana nak sempat back up, plan yg utama pun tak sempat plan betul-betul. Aigoo.

Bila orang mintak nak tengok laporan gerak kerja berkala, tak dapat bagi. Adoi. Pikir la, orang mintak tu bukan sebab nak masuk file je. Orang nak sebab nak tau dah takat mana keja korang buat, jalan ke tak. Kadang niat menyindir pun ada gak sebab tak nampak gerak kerja post korang. Orang suro buat minit mesyuarat post, tak buat. Nape? Tak reti. Ye lah, beh tu tak reti nak cari s/u dari awal ke? Kalo dah dekat gila ngan program, aku sendiri pun tanak volunteer jadi s/u. Janjilah bagi duit ke hape ke, sapa yg nak buat keja kelam kabut, pastu nanti kena "marah" bertubi-tubi. Bila ada mintak minit mesyuarat tu, means orang sindir, korang tak reti-reti nak buat mesyuarat antara korang ke, nak selesaikan keja korang tu? Takkan nak tunggu mesyuarat utama nanti baru nak cakap:
Nanti kami bincang balik.
Nanti kami tanya balik.

Tak pun, masa tu lah baru terhegeh-hegeh tanya kat post lain yg perlu kerjasama. Sebelum tu korang buat apa? Goyang kaki, praktis ayat-ayat alasan cam tadi tu je? Last sekali orang lain yg buatkan keja korang? Tak pun, terpaksa batal planning utama sebab korang tak dapat buat "perjanjian" ngan pihak lain. Napa? Sebab orang tu pun tak nak, dah lambat sangat inform. Adoih. Ni dah degup kencang dah ni. Cool, cool. Tenang.

Tak tahu lah kita yg terover ke hape kali ni. Trauma tau tak. Paham tak istilah trauma? Pergh. Teringat-ingat lagi situasi-situasi yg tak patut jadi tu. Allah....

Bak kata awi, gile lah ~


Dear Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment