Friday, July 1, 2011

[ Ssssuuuppp...!!! Adoih...!! ]

With Allah's love
Assalamu'alykum my dear


Hari ni, nak cerita ceriti. Berkaitan dengan benda yang paling manusia suka - kawan. =)

Dua tiga hari ni, merindui sorang sahabat ni. Mula niat nak share sal ni je, tapi tadi terbaca entri dari Paan sal kawan jugak. So, ni pun masuk jugak komen untuk entri dia. (Paan da delete tadi, so tak jadi nak link bagi korang baca. haha)
Pastu, bila baca entri Paan, teringat kisah yang sama jugak jadi kat sy. So, masuk jugaklah kat sini. Jadi, kesimpulan matematiknye . . .
.'. 1 + 1 + 1 = 3 entri untuk kali ni
= sangat panjang

Jadi, nasihat sy, kalau nak baca jugak, sila praktik kan kaedah scanning ye. hehe.

* * *
Kawan 1
Komen untuk Paan

Hmm.. Pelik jugak. Ada jugak manusia cenggitu kan? Sabo je lah. Blok je balik orang tuh. haha.

Psstt: Old flame kew...? kihkih

* * *
Kawan 2
Kisah lama - Facebook

Respon entri Paan.

Masa tu, Tahun 1 kat UKM, Sem 2. Kenal dalam persatuan. Well, kawan, sapa yang tolak? Konsep: kawan ja ngan sapa pun. Bukan kena bayar. huhu.
Bila dah kawan, add facebook. Nak kata selalu sembang tu tak la, komen lam fb pun ala kadar je. Jumpa tegur sapa cam biasa. Tapi bila dah nama kawan kan. Hmm.

Selalu la terjumpa kat Fac, dah sama-sama kan. Bila naik Tahun 2 sem 1, dah kurang bertegur sapa. Ye lah, masing-masing sibuk ngan tanggungjawab masa tu. Tapi kadang-kadang timbul jugak status or activity dia kat wall. Then, berlaku konflik jiwa (kalo korek-korek balik entri lama korang jumpa la) masa tu. Lagi kurang tengok fb, means kurang jugak tegur sapa ngan dia. Tak kisah la. Kawan ja. Lepas konflik jiwa tu kurang, lam sebulan camtu la, korek-korek fb, perasan something's missing. Status-status dia. Pelik jugak. Lawat jap profile dia. Tetiba kat atas tu ada benda alah tu: Add as friend. 

Sssssuuuuppp..!!! Adoih... jantung masa tu terstop kejap kena tembak. Sakit ooo..

Kenapakah? - ntah la -

Pastu kalau ada mesyuarat persatuan, selalu hantar wakil. Lagi pelik ni. Jarang sungguh terserempak ngan dia pulak masa tu. Aih. Besar mana la sangat fac tu. Takat besar Carefour ja ada la kot. Pastu kalau terserempak.. hmm.. Gaya dia macam nak cakap something ngan kita, tapi dok diam ja kat situ. Da nampak cam weirdo pulak.

Peh. Rasa cam nak tanya ja. Pesal eh remove friend? Tak marah cuma pelik. Ada buat salah ke kat kamu? Tetiba pulak tu. Hmm.. tapi malas la nak stop dia semata-mata cakap tu. Kang jadi cerita lain pulak dah, lagi payah. huhu.

Bab kawan ni, payah skit. Kalau dia hanya kenalan masa program tu tak pe la jugak nak remove pun. Tak pun sebab ada betul-betul gaduh ke, tak kesa la kan. Ni tetiba ja remove. Pe ke hal nye lah.

Lepas-lepas tu, memang buat tak reti je lah kat dia. haha. Ye lah, dia buang kita dulu kan. Nasib la. Jumpa pun buat tak reti je. Lantak kamu lah. Bukan sy yang mulakan. Lalalala ~

Tapi sebabkan benda ni, orang lain pulak salah faham masa tu. Adeh. Masalah. Bala, bala.

* * *

Kawan 3
Kisah lama . . .

Kawan ni, orang first kenal kat UKM. Awal lagi dari Wani. Kenal masa MMP. Tapi masa tu sembang-sembang lagi. Kami mula kenal-kenal masa training silat kat court KTHO. Mula-mula ramai kawan-kawan Tahun 1 ada sekali, lama-lama tinggal berapa kerat je. Last sekali, tinggal sy sorang ngan dia. Pastu ada senior-senior yang sentiasa turun training. Dia selalu ajak join training pusat, tapi masa tu kelas sangat penuh sampai ke petang. So, senyum je lah kat dia. Nak buat cemana, kudrat tak terdaya. huhu.

Dia? Alhamdulillah, senang kawan ngan dia. Seronok jugak sebab bila duduk ngan dia, macam-macam cerita keluar. Dari cerita lawak, sampai la fakta-fakta. Kadang kami berdebat jugak sal certain things. Best. Pastu ada jugak sharing sal family, kawan-kawan lama. Biasa la kan.

Selalunya kami YM ja. Jumpa-jumpa ni hujung minggu kalau makan ngan senior-senior. Masing-masing busy kan. huhu. Pernah sampai satu tahap, kena gosip. Manusia. Sampai kan kawan sy sendiri pun salah faham and things gone wrong masa tu. Big things jugak la. huhu.

Pernah sekali tu, dia dalam big crisis. Walaupun tak dapat tolong, at least kalau dapat ringankan beban dia pun maybe okay. Tapi tak terdaya. Sekali tu, dia hilang kunci, nak je gi tolong tapi masa tu tengah jalan ngan senior, and senior tu cakap tak pe, biar je dia gi cari sendiri. Hmm. Masa tu rasa bersalah sangat. Hmm.

Then, I don't know why or when, tetiba kami cam orang yang lost contact. Hmm. Sungguh, amat terasa sesal dan kesal dan apa-apa ja lah kalau hilang sorang kawan cam dia. Dua tiga hari ni teringat dia. Nak tegur pun sekarang rasa kekok je pulak. Dia dah makin busy sekarang, makin "tinggi". Takut mengganggu masa dia, jadual dia. Nak melawak ngan dia pun rasa cam tak patut je. Hmm.

Wan, moga Allah sentiasa bersama kamu dalam perjuangan ye ~


The end
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment