Tuesday, July 19, 2011

[ Drug Addict . . ed?? ]

With Allah's love
Assalamualykum my dear


Sekarang ni, rasa macam dah jadi drug addict. Tapi jangan salah faham pulak ye. Sila baca ni dulu sebelum sebarang spekulasi. huhu.

To tell you the truth, tadi terlupa nak letak lam entri tu, doc ada bagi ubat. Kalau ikutkan, doc tu sebut tadi 'Ponstan' or kat label ni tulis nama ubat tu 'Mefenamic Acid'.

Sirius, tak penah amek ubat ni before.
 Peh. Ubat ni kuat gak. Pandai je doc ni nak bagi orang tak cakap banyak lepas jumpa doc. huhu. Tapi tima kasih bebanyak la kat doc sebab at least kurang sikit pain ni. Kejap, rasanya banyak gak la. Ye la, before amek ubat ni, means doc sebelum ni, bagi ubat sapu je ngan paracetamol. Sakit tu still terasa, hilang sikit je. Tapi bila amek ubat ponstan ni, sakit tu hilang agak banyak la. Alhamdulillah.

Bukti? Meh nak bagi tau. Sebelum ni, semua sendi kat tempat yang berkaitan tak boleh gerak. Boleh nak gerak parts tu tapi sakit gile la. Macam kena cocok ngan jarum banyak-banyak. Nak try sakit cemana, gi cari bekas jarum lam box jahitan mak korang, pastu cocok bebanyak kat sendi tangan ke, jari ke, kaki korang ke. Haa.. cam tu la rasanya. hehe.

Kalo nak bangun ke, duduk ke memang sakit especially kat lutut ngan wrist sebab kena pressure. Sebab tu yang bila dah duduk memang sebolehnya tak nak bangun dah. Perit. Solat pun, cara orang sakit la.

Tapi lepas telan ubat tu, alhamdulillah. Hari ni menaip laporan pun laju je. Naik turun tangga tu dah boleh tahan dah, tak amek masa lama sangat. Solat pun alhamdulillah dah boleh berdiri. Tapi tak bermakna pain tu dah hilang, cuma tak rasa sakit sangat la.

Dah macam buat iklan ubat la plak. haha. Okay, pusing balik. Doc bagi ubat tu cukup untuk hari ni ngan esok je. Dia suro makan 3 kali sehari tapi rasa cam nak buat jadual sendiri je. hehe. Nak makan 2 kali sehari, pagi ngan petang. Malam nye simpan tuk esok pagi, boleh tak? hehe. Sebabnya pain ni paling sakit bila bangun tidur. Dah lepas dua tiga jam baru dia kurang sikit. So masa tu la perlukan khidmat ubat ni, ye tak? huhu.

Pandai je lah kamu. Perasan jadi doc sendiri plak. huhu.

Tu la, dah rasa cam jadi drug addict. Dah paham sikit dah napa wujudnya golongan drug addicts kat dunia ni. huhu. Kalau ada bekalan ubat ni, makan je bila-bila sakit. Tak payah tunggu result blood test. Tapi, bahaya la macik. Buatnya jadi betul drug addict baru kamu tau. haaa.. Nauzubillah ~

Yang pasti, pedih jarum tadi masih terasa. agagagaga ~

Pas asar ni rasa cam nak kuar jalan-jalan kaki, pusing-pusing taman. Korean scientists state untuk dapatkan Vitamin D, bagi badan kena cahaya matahari selain jam 11.00 pagi - 3.00 petang sebab waktu tu paling tinggi tahap UV bahaya. 30 minit dah mencukupi tapi . . . tengok lah cemana nanti. huhu.


Merapu meraban di petang hari
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment