Sunday, May 1, 2011

[ No Title ]

With Allah's love
Assalamualykum my dear


Yesterday baru je sampai rumah, alhamdulillah. Tukar-tukar syif drive ngan Abi ngan Firdaus. Of course, dari ruah Pak Su Abi yang drive. Sampai highway, switch. Cleo bawak sampai Bidor. Adoih. Dengan hidung tersumbatnya, sakit tekak pulak, tambah loyanya, adei. Memang dugaan kalau drive lam situasi macam tu. Kalau kat UKM, time-time camni memang surrender ar. Jalan kaki tak pun naik bus. Tak pun, langsung tak kuar bilik, senang cerita. haha.

Memang macam-macam cerita la sepanjang perjalanan tu. Adeh. No komen. Biasalah kan, semua balik bercuti. Apa yang penting, pesanan ringkas untuk semua:
Sila drive dengan penuh berhati-hati dan alert keadaan sekeliling okeh. *wink wink*

Okay, next station! haha.

Patah balik jap. hehe.

Masa kemas-kemas barang kat umah Pak Su, ditakdirkan sampai masanya pegang sweater biru UKM. On the spot, teringat time jogging pakai baju tu. Haa, part ni, kalau ada yang terasa, sorry sangat kay.

Dulu, sangat semangat nak gi jogging walaupun tau nanti jogging sengsorang kat stadium. Nak pusing kampus, rasa tak termampu. huhu. Sangat semangat pakai sweater biru tu. Panas macam mana pun, dah tak boleh nak tinggal sweater tu. Dah macam jadi teman gi jogging. Rasa lain je kalau tak pakai sweater tu. huhu.

Tapi, sejak-sejak diorang tukar buat sweater baru, dah macam agak tak best nak pakai gi jogging. huhu. Maybe sebab kain dia lain kot. And masa jogging memang rasa sangat lain. Unsur-unsr estetika la main peranan kat sini rasanya kot. haha. *Nasib belum jadi hiperbola. Ke dah eh? Lantak lah. haha*

Feeling tu dah rasa lain walaupun its just a sweater. Pelik kan? huhu. Tambah pulak ngan injury lutut hari tu, tak pulih-pulih lagi. Hmm. Some people said, sakit sikit je, tahan la. Kata bersilat. And some people said, rehat la kejap. Bagi baik dulu. Nak berterusan sakit ke nak dapat main lagi lepas ni?

Well, macam-macam orang boleh cakap. Ada yang membuat hati ni tersentuh menyentuh, ada yang memberi kesenangan di hati bila mendengar. huhu. Tapi, apa-apa pun, it's up to me, rite? So I choose to give it time, rehat dulu buat masa ni. And alhamdulillah setakat ni, Allah beri peluang. Cleo tak nak sakit berterusan, sebab nanti dah tak dapat jogging. That's the worst part. Why? Because for  me, jogging je lah yang dapat bantu sihatkan badan. Boleh beza health condition lepas sebulan jogging ngan lepas sebulan tinggal jogging. Gemuk? It's not the main point here, okay. Sebab berat tak pernah lagi setakat ni keluar dari range normal. Alhamdulillah. huhu. Tapi yang lain actually ter'effect kat sini. Tak nak mention sebab malu. hikhik.

Apa-apa pun, sangat merindui detik waktu masih mampu jogging. Hmm. Sport shoes bawak je balik sini tapi tak tau mampu ke tak nak keluar jogging. Semalam pun, tahan je sakit ni. Maybe effect angkat barang-barang mengemas ngan drive tu kot. Hmm. Teringin je nak ad duit banyak. Boleh hire private family doctor. Nanti semua benda boleh tanya terus, and dapat solution on the spot. So, kena cari husband doctor la paling senang. haha. *merepek je keje*

Masa pegang sweater biru tu, terus terasa semangat tu. Yang dah lama tak rasa. Tapi, tu lah. Terpaksa tinggal sweater tu kat umah Pak Su. Takut nanti terover feeling pulak. haha.

Kay lah, dah tak larat nak type dah. Nak kena gi cari ubat dah ni. Temperature dah naik.huhu. Tata ~

**Cemana lah nak praktikal ni. Harap-harap sempat sembuh sebelum Selasa, amin **



Demam dah ~
Cleo
~ Creating Ideas, Developing Words ~
Post a Comment